Pazar, Mart 25, 2007

3. yemek kursumuz tamamlandi!

Cok zevkli gecen bir yemek etkinligi idi bu.. Gercekten cok eglendik.. Yarisma yaptik kendi aramizda.. 20 dakikada en cok cesit en guzel kanepeleri yapma yarismasi.. Bircok parti apertifini yaptik birlikte.. Cok yaratici fikirler cikti ortaya.. Asagida calismalarimizi ve calismalarimiz esnasinda cekilmis fotograflari gorebilirsiniz.. (tarifleri ilk vakit buldugum aralikta yazacagim)

Neler yaptik?

Ton balikli avokado
Malzemeler
2 avokado
1 kutu ton baligi
3-4 yemek kasigi konserve misir
1 yemek kasigi mayonez
2 dal yesil sogan
Tuz
Aci biber tursusu

Susleme icin
Mor lahana yapragi, kurdan, cherry domates, yesillik

Yapilisi
Avokadolar boyuna ikiye kesilir, cevirerek birbirinden ayrilir. Cekirdek cikarilir. Icleri biraz daha oyulur. Cikan malzeme suzulmus ton baligi, mayonez, misir, yesil sogan, tuz ve kucuk kucuk dogranmis biber tursusu ile karistilir. Avokadolarin ici bu karisimla doldurulur. Ustlerine biraz yesillik, yarim cherry domates ve kurdanla olusturulmus gemi yelkenleri yerlestirilir.

Suslu YumurtalarMalzemeler
8-10 adet yumurta
1-2 yemek kasigi mayonez
Tuz, pul biber

Yapilisi
Yumurtalar haslanir, boyuna ikiye kesilir, sarilari rondoya alinir, beyazlar tabaga dizilir. Sarilarin icine tuz, kirmizi biber ve mayonez karistilir. Rondo ile pure haline getirilip, krema sikma torbasi ile beyazlarin icine sikilir. Ustleri arzuya gore suslenir.

Firinda mantar dolmasi
Malzemeler
500 gr mantar
100 gr cok yagli olmayan beyaz peynir (biz feta kullandik)
1 yemek kasigi tereyagi
Zeytinyagi, tuz, reyhan, pul biber

Yapilisi
Mantarlar yikanir, saplarindan ayrilir. saplari minik minik dogranir. Gene minik minik dogranmis peynirle karistilir, reyhan ve pul biber ilavesi yapilir. (isterseniz bir yumurta kirip, biraz da rende kasar ekleyebilirsiniz) En son bir kasik tereyagi eklenir. Mantarlar zeytinyagi ve tuzla karistilir, firin tepsisinde 190 derecede sulari cikana kadar pisirilir. Firindan cikarilir, iclerine karisimdan doldurulup, firinda biraz kizarana kadar daha tutulur. Sicak servis edilir.


Cesitli Kanepeler
Cips yanina soslar - guacomole ve yunan usulu caciki
Guacomole
1 avokado
1/2 sogan
1 domates
tuz
yarim limon suyu
1 yemek kasigi zeytinyagi

Yapilisi
Avokado, sogan, soyulmus domates rondodan gecirilir. En son limon suyu, zeytinyagi ve tuz ilavesi yapilir. Cipsle servis edilir.

Caciki
400 gr yagli suzme yogurt
2 salatalik
1 dis sarimsak (iki de olabilir arzuya gore)
Tuz
Nane (taze ya da kuru)

Yapilisi
Salatalik kabugu ile rendelenir, sarimsak ufak ufak dogranip tuzla ezilir, yogurda karistirilir. Salatalik rendesi elle sikilarak suyunu almadan yogurdun icine karistirilir. Ince kiyilmis taze nane (cok olmayacak) ya da kuru nane en son eklenir, karistilir. cipsle servis edilir.



Bunlarin disinda masada sunlari da gorebilirsiniz..

Yesil mercimekli salata
Kerevizli makarna salatasi
Mor lahana salatasi
Acili ezme (dip sos)

Gecmis ya da gelecek yemek etkinlikleri icin..


15 yorum:

Devletsah dedi ki...

Çılgınsınız!!! Yelkenlilere bayıldım. Aslında herbirine bayıldım..

Yesim dedi ki...

Ooo Evrencim döktürmüşsünüz yine, ellerinize sağlık valla. Ben de yelkenlilere bayıldım çok yaratıcı...

limoncicegi dedi ki...

Evren bu ne güzel etkinlik, hem arkdaslarla beraber, hem yemek yapmak, tahminimce sonra da hep beraber olmak kaydi ile yemek :)) hem cok guzel, hem eglenceli.. super olmus

ipek dedi ki...

Oooo Süper, herşey süper..
Harikasınız hepinizin ellerine sağlık, bayıldım bayıldım..
Sevgiler
ipek

Defne dedi ki...

Bayıldım ve de masanın başında olmak istedim. Kötü bir niyetim :P yok, sadece yakından bakmak içinnn :)). Ellerinize sağlık, harikasınız Evrenciğim.

sevdamavisi dedi ki...

Sevgili Evren,
harika şeyler yapmışsınız . ne kadar da eğlencelidir kimbilir. sevgiler

Evren Yasa dedi ki...

Devletsah, ben de yelkenlilere bayildim en cok, cok yaratici bir calisma oldu.

Yesimcim, guzel bir etkinlik oldu, cok eglendik acayip renkli bir calisma oldu..

Dogru tahmin limoncicegi, yapimin ardindan bir guzel hep beraber yedik herseyi. gercekten guzeldi..

acemi asci, hem kolay hem goze gulen seyler hazirlamaya calistik bu sefer.. hem goze gorkem olmali, hem de cabucak yapilabilmeli degil mi aperitif dedigimiz?

Defnecim, keske gelseymissin bak :) gercekten yakindan incelemesi guzel seylerdi, hem de o kadar cok vardi ki yesen cok memnun olurduk :)

Sevdamavisi, dedigin gibi yapmasi insani yormayan, zevkli seylerdi.. cok eglendik.

incikboncuk dedi ki...

vay ne guzel seyler hazırlamışsınız, yelkenlilere bayıldım. Ellerinize sağlık, afiyet şeker olsun.

nilay dedi ki...

Benim favorim ton balıklı avakado salatası...süslemesi gerçekten çok yaratıcı olmuş...hepsi nefis görünüyor...ellerinize sağlık :)

sevgiler

pecete dedi ki...

Devamını da heyecanla bekliyorum. Çok güzel olmuşlar. ayrıca aperatif bulma derdimin ilacı oldular. Çok teşekkürler...

Adsız dedi ki...

Merhaba Evren, bugün işte fazla yoğun olmadığım için bütün zamanımı size ayırdım. Planlanmış bir şey değildi, bloğunuzu ziyaret ettim ama neredeyse iş çıkışıma kadar bloğunuzdan çıkamadım. Aldığım keyif tarif edilemez, sanki kocaman bir dünya önüme sunulmuş gibiydi. Yazılan, fotoğraflanan herşey zevkime hitap etti. Daha öncede bloğunuzu ziyaret etmiştim fakat bugünkü kadara zaman ayıramamıştım. Beğendim ki özellikle yumurtasız olan tariflerden print aldım, yumurtalılardan da aldığım oldu yumurtasız denemek için:) Seni ve yatıklarını, aileni, arkadaşlarını tanımaktan memnun oldum.
Sevgiler.

Nalan Kaplan dedi ki...

Hepsi çok güzel gerçekten ve çok iştah açıcı görünüyor harika !

Adsız dedi ki...

Hersey cok lezzetli gorunuyor. Fakat bayanlar bone, bandana vs... taksalar daha iyi olurdu. Salkim sacak saclarla yemek yapmak hic hijyen durmuyor.
tugba

Evren Yasa dedi ki...

Tugba, ben sizin gibi dusunmuyorum dogrusu. evde yemek yaparken surekli bone, bandana mi takiyorsunuz en azindan ben takmiyorum, sonucta kendimiz icin yapip yedigimiz seyler bunlar, sizin gorusunuz tabi ona da saygi duymak lazim her ne kadar katilmasam da..

Adsız dedi ki...

Aslinda ben kurs ortami icin bone vs olsa iyi olur demek istemistim. Ama sahsen ben bandana takarim evde. Yemekten kendi sacim bile ciksa igrenirim :-) O yuzden ascilar, gida, ilac sectorunde calisanlar bone takmaz mi?
Insanlar nasil rahat ederse... Ben sadece arkadasca not birakmak istedim.
Sevgiler,
Tugba