Pazartesi, Ağustos 06, 2007

Kano maceramiz


Haftasonu nihayet yaz buraya da geldi. 32-33 dereceleri gorduk. Gunesli guzel havalari degerlendirelim diye Cuma gunu hemen plan yapip, guney Belcika'ya kano yapmaya gittik cumartesi gunu..

Walon bolgesinde Dinant yakinlarinda (sadece 2-3 km uzakliktaydi) La Lesse nehrini sectik mekan olarak da.. 8 kisiydik toplamda.. Daha once hic kano yapmadigim icin heyecanliydim; acaba suya duser miyiz, acaba kano devrilir mi, kurek cekmek cok mu zor seklinde sorular vardi kafamda.. Ama kanoya binip suya girdigimiz anda hepsinin bos oldugunu farkettim. Oyle guzeldi ki.. Yesile doydum, ruhum dinlendi. Iki tarafi agaclarla kapli nehrin icinde salina salina akinti yonunde toplam 4 saatlik bir yolculuk oldu. Acayip de kalabalikti nehrin icinde surekli rengarenk kanolarla birlikte suyun icinde akarak ulastik son noktaya. Genelde gelenler de Flaman bolgesindendi.. Kalabalik gitmek iyi bir secimmis, birbirimizle sohbet ede ede ilerledik nehirde.. Musait bir yerde durup sucuk ekmek bile yaptik yedik. Nehre neredeyse sifir insa edilmis sato da oldukca etkileyici idi. Bazi yerlerinde nehrin kamp yerleri de gorduk. Belki ileride bir haftasonu cadirla gidip hem bisiklet turu hem kano gezisi yapilabilir. Gunes de oyle yakmis ki eve gidince farkettim. Ayaklarimda sandaletin izleri, kollarimda amele yaniklar.. Ama oldukce guzel bir gun oldu benim icin..

Firsati olanlar mutlaka denesin..


6 yorum:

Yesim dedi ki...

İyi ki gitmişsiniz bu haftasonu, zira hava görüldüğü üzere yeniden bozdu! Şaka gibi dimi :)

Evren Yasa dedi ki...

Evet yesimcim, dun de cok guzeldi hava bugun maalesef bozdu. belcika bu alisiriz heralde :) sen de hosgeldin bu arada...

Asli A. dedi ki...

Super bir gezi olmus :)
Hele su sucuk ekmegi okuyunca iyice imrendim :D

Evren Yasa dedi ki...

Evet asli guzel oldu, epey dinlendim. Sucuk ekmek mangali tasimak zor oldu kanoda ama basardik :)

Damak Tadı dedi ki...

Evren'ciğim,
Kano'da mangalı taşımanı şimdi hayal ettim birden canım.Bravo iyi başarmışsın..))
Sizin bu grup maceralarınız beni o kadar cezbediyor ki anlatamam.Bazen bende şöle yanınızda sesimi çıkarmadan sizlere takılsam diye de düşünyor değilim.Çok iyi yapmışsınız canım benim.Sevgilerle.

Evren Yasa dedi ki...

Gel gul, her zaman bekleriz :) Belki yurtdisinda yasadigimiz icin daha siki sariliyoruz birbirimize. cok da iyi anlastigimiz bir grubumuz var, pazar gunu de 15 kisi bizdeydik beraber zaman gecirdik guzel oluyor ben cok seviyorum.

Mangali da iyice sardik sarmaladik posetlere, bizim kanoda degildi ama arkadaslar saolsunlar devrilmeden tasidilar piknik yerine kadar. :)